08 Juli
Demacq Recycling en Topwind gaan samenwerken om windturbines te recyclen.

Steeds vaker zijn windturbines die vervangen worden niet meer geschikt voor de tweedehands markt. Dit heeft enerzijds te maken met het groeiende aanbod, maar anderzijds zijn windturbines in veel gevallen niet meer in de geschikte technische conditie. Het recyclen van windturbines is niet anders dan...

Lees verder
02 Mei
Bouw Windpark Westeinde van start

Al enige tijd werkt Topwind aan de herontwikkeling van Windpark Westeinde. De opdrachten voor de windturbines en Balance of Plant werkzaamheden zijn gegund, en vorige maand zijn de zeven verouderde Neg Micon turbines gedemonteerd.

Lees verder
03 Juli
Nieuwe Projectmanager bij Topwind

Op 19 juni is Peter Spruijt gestart als projectmanager bij Topwind. Na zijn opleiding Civiele Techniek aan de TU Delft heeft Peter zich met name gericht op projectmanagement bij opdrachtgevers als BAM, Heijmans en Havenbedrijf Rotterdam. Met de keuze voor Topwind maakt Peter de stap naar de windbranche.

Lees verder
21 Mrt
Eneco en Topwind sluiten een samenwerkingsovereenkomst

Topwind en Eneco hebben na een raamovereenkomst voor de Ice Prevention Systems nu ook een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het doel van deze samenwerking is dat Topwind als expert op het gebied van windenergie Eneco ad-hoc kan ondersteunen bij het exploiteren van haar windparken.

Lees verder
18 Jan
Contractonderhandelingen 2x Lagerwey L136 voor Growind succesvol afgerond

In opdracht van Growind is Topwind betrokken geweest bij de contractonderhandelingen voor de aankoop van twee stuks L136-4.5 MW windturbines. De turbines zullen dit jaar in de Eemshaven gebouwd worden. Op de betreffende locaties zijn al eerder twee turbines gedemonteerd onder begeleiding en VGM coördinatie van Topwind. 

Lees verder
06 Dec
Topwind verantwoordelijk voor het Asset Management van een Vestas V112

Na een succesvolle overname, is Topwind de komende jaren verantwoordelijk voor het Asset Management van een Vestas V112 3,45 MW turbine van JICA Wind B.V. in Wieringerwerf.

Lees verder
16 Nov
Q-lite stelt Topwind aan als exclusief distributeur van de Smart Ice Alert Displays in Nederland

Q-lite kondigt aan dat Topwind, bekend van het Ice Prevention System, de exclusieve distributeur wordt van de Smart Ice Alert Displays in Nederland. De samenwerking is opgezet om het huidige systeem van Topwind, waarmee het afvallen van ijs voorkomen wordt, optioneel uit te breiden met een digitaal informatiebord waarmee beheerders en omliggende bedrijven, in risico zones, geïnformeerd worden over de situatie.

Lees verder
28 Aug
Topwind betrokken bij de uitbreiding van windpark Tera Kora op Curaçao

Topwind is door NuCuraçao Windpark II B.V. aangesteld  als Owner Engineer voor de uitbreiding van Windpark Terra Kora.  De bestaande vijf Vestas V90 3.0Mw turbines zullen worden uitgebreid met vijf Vestas V117 3.3MW turbines.

Lees verder
19 Apr
Die extra paar procent eruit peuteren (WindEnergie Magazine 01-2016)

De bijzondere innovaties van Topwind. Die extra paar procent eruit peuteren. Een stuk over onze organisatie gepubliceerd in het WindEnergie Magazine (01-2016).

Lees verder
06 Apr
Jasper Sedee werkzaam bij Topwind

Sinds 1 april is Jasper Sedee werkzaam voor Topwind. Na zijn HBO opleiding Bouwkunde, is Jasper vier jaar werkzaam geweest voor Enercon waar hij werkzaam was als Intallation Coordinator.

Lees verder
06 Jan
Windparken in het noorden van Nederland ondervinden ook hinder als gevolg van ijzel.

Na een periode van voorjaarstemperaturen in december is er nu sprake van ijzel in het noorden van Nederland waar ook windparken hinder aan ondervinden.

Lees verder
16 Dec
Topwind sluit meerjarige Asset Management overeenkomst voor windpark Zuiderzeehaven

Na de contract onderhandelingen en bouwbegeleiding is Topwind de komende jaren verantwoordelijk voor het operationele beheer van 4 Enercon E-82 turbines van Windkr-acht B.V. in Kampen.

Lees verder
30 Aug
Topwind introduceert Shadow Control System (SCS)

Topwind heeft een heldere missie, maximaal rendement voor windturbine eigenaren. Een missie welke middels het Shadow Control System weer in de praktijk zichtbaar wordt. Met het Topwind Shadow Control System worden de turbines alleen afgeschakeld op het moment dat er sprake is van overlast en niet op basis van voorspellingen.

Lees verder
03 Aug
Topwind bereidt 27 windparken voor op de winter

Hoogzomer maar volop in voorbereiding op de winter. Nog voor komend winterseizoen installeert Topwind op 13 windparken het Ice Prevention System (IPS). Door de bewezen werking van het systeem is de vraag naar het systeem voor het tweede jaar op rij explosief gestegen.

Lees verder
28 Juli
Topwind maakt plaats voor een 2-B Energy demo turbine met downwind rotor

Topwind heeft de demontage van een Vestas V90 3MW turbine in de Eemshaven gecoördineerd. Windpark Growind in het beheer van Topwind levert één turbine in en maakt plaats voor een demo turbine van 2-B Energy.

Lees verder
15 Juni
Topwind managet 'Balance of Plant' Wieringermeer

Zes agrariërs in de Wieringermeer allen eigenaar van een solitaire windturbine gaan deze op hetzelfde moment vervangen. De huidige turbines zullen plaats maken voor een EWT-DW52-900KW. Om dit te realiseren hebben zij Topwind bij hun project betrokken om de Balance of Plant te managen.

Lees verder
26 Mei
Vestas bestelt Topwind Ice Prevention System voor losplaats Toyota in de haven van Zeebrugge.

In de haven van Zeebrugge worden vier Vestas V90 2MW turbines gebouwd. De haven functioneert als losplaats van Toyota, waardoor er enkele duizenden auto’s onder de turbines in opslag staan en ijsafworp schade aan de voertuigen veroorzaakt.

Lees verder
06 Mei
Windpark Perwez installeert Topwind Bat Protection System

Vleermuizen kunnen slachtoffer worden van windturbines. Windpark Perwez heeft van de Belgische overheidsinstantie ‘Agentschap Natuur & Bos’ een stilstand-voorziening en monitoringsverplichting opgelegd gekregen. Om aan de verplichtingen te voldoen en de stilstand te minimaliseren heeft Aspiravi het Bat Protection System geïnstalleerd.

Lees verder
27 Apr
Realisatie turbines Windkr-acht Kampen in beeld.

Na het succesvol afronden van de turbineselectie en de contractonderhandelingen met de fabrikant verzorgt Topwind de bouwbegeleiding. John Starre fotografie heeft de bouw van de mastdelen middels een drone in beeld gebracht. 

Lees verder
24 Feb
Druk winterseizoen Topwind IPS

Door de winterse omstandigheden van de afgelopen weken heeft Topwind een drukke periode achter de rug met het beheren van het Topwind Ice Prevention System (IPS). Het IPS heeft haar werking wederom bewezen. Maximale veiligheid en minimale stilstand.

Lees verder
01 Feb
Bouwbegeleiding Windkr-acht Kampen door Topwind

Na het succesvol afronden van de turbineselectie en de contractonderhandelingen met de fabrikant gaat Topwind de bouwbegeleiding voor Windkr-acht in Kampen verzorgen. In de Haatland- en Zuiderzeehaven in Kampen is woensdag 28 januari gestart met de bouw van vier Enercon E-82 turbines. 

Lees verder
15 Sept
Topwind installeert Bat Protection System

Topwind heeft een prototype van het Bat Protection System (BPS) geïnstalleerd. Het systeem, dat door Topwind is ontworpen, detecteert door middel van een hoogwaardige ultrasoon sensor de aanwezigheid en activiteit van vleermuizen bij windturbines.

Lees verder
27 Juli
Topwind sluit Raamovereenkomst met Eneco

Topwind en Eneco Wind B.V. hebben een raamovereenkomst gesloten voor de levering en installatie van het Topwind Ice Prevention System op nieuwe windparken van Eneco in Nederland. 

Lees verder
25 Juni
IVC Green Power kiest Topwind Ice Prevention System

IVC Green Power in Avelgem kiest voor Topwind IPS om ijsafworp te voorkomen. Het Topwind Ice Prevention System zal worden geïnstalleerd op één van de drie Enercon E-70 turbines die door IVC Green Power op de terreinen van IVC Group worden geplaatst.

Lees verder
19 Mrt
Topwind aanwezig op Nationaal Windenergie Congres.

Topwind, zal net als vorig jaar, met een stand aanwezig zijn op het Nationaal Windenergie Congres. Het Nationaal Windenergie Congres staat in het teken van de duurzaamheidsdoelstelling van 14% in 2020.

Lees verder
14 Jan
Mega Windy kiest voor Topwind IPS na ijsafwerping.

Na eerdere ijsafwerping waarbij schade is ontstaan aan auto’s heeft Mega Windy besloten voor maximale veiligheid te gaan en het Topwind Ice Prevention System aan te schaffen.

Lees verder
10 Nov
Drie extra V66 turbines naar Chili

Zuid-Amerikaanse glasproducent heeft in navolging van de eerste order van twee Turbines, drie Vestas V66 turbines bijbesteld. In een eerder bericht hebben we het project “Topwind helpt windturbines naar Chili” bekend gemaakt. Een project in samenwerking met turbinehandelaar Windbrokers en serviceteam Bettink.

Lees verder
14 Mei
Topwind betrekt nieuw pand

Vanwege een toenemend aantal klanten en uitbreiding van het personeel is Topwind Consultancy BV verhuisd naar een groter pand. Topwind werd in 2008 opgericht door Johan Top en Ruud Kerkhof. Johan: "In de afgelopen vijf jaar is Topwind uitgegroeid tot een bedrijf met een gevestigde naam."

Lees verder
09 Mei
Nationaal Windenergie Congres 2013

Op 16 en 17 mei vindt in Amersfoort het Nationaal Windenergie Congres plaats. Stakeholders en experts, waaronder Topwind, informeren u over de laatste ontwikkelingen in de onshore windenergie.

Lees verder
17 Apr
Topwind helpt windturbines naar Chili

Ook in Zuid-Amerika groeit de populariteit van windenergie. Van een Nederlandse leverancier kocht een Chileense glasfabriek twee Vestas V66 windturbines. Topwind zal hierbij o.a. de intallatie verzorgen.

Lees verder
11 Mrt
Growind verlengt onderhoudscontract met Vestas

Growind in Eemshaven is het grootste door privépersonen ontwikkelde windpark in Nederland. Op advies van Topwind heeft Growind het onderhoudscontract met turbineleverancier Vestas verlengd.

Lees verder