Topwind is in 2008 opgericht door Johan Top en Ruud Kerkhof. Johan en Ruud kende elkaar al sinds 1993 toen ze beide werkzaam waren bij de windturbinefabrikant Lagerwey. Vanaf die tijd hebben ze in verschillende functies bij meerdere bedrijven ervaring opgedaan in de windenergie.

Johan werkte jarenlang voor verschillende fabrikanten van windturbines en gespecialiseerde onderhoudsbedrijven. Bij deze bedrijven deed hij waardevolle ervaring op met alle aspecten van beheer en exploitatie: van design, engineering en assemblage tot projectmanagement, service en onderhoud.

Ruud is al sinds 1986 actief in de windenergie. Zijn speerpunten zijn al ruim dertig jaar project- en servicemanagement. Als eigenaar van verschillende windturbines is hij betrokken bij het management van windparken. Daardoor kent hij als geen ander de wensen van exploitanten.

Inmiddels telt het bedrijf ruim 10 medewerkers die als team betrokken zijn bij de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van windprojecten. Ieder in zijn eigen rol; bij Topwind werken projectmanagers, assetmanagers, consultants en specialisten op het gebied van IT en data analyse.